Viza Saudite në internet

Që nga viti 2019, vizitorët ndërkombëtarë kërkojnë e-Vizën saudite për turizmin, Umrën dhe udhëtimet e biznesit. Ky autorizim udhëtimi në internet thjeshton procesin dhe i jep akses në Mbretëri.

Udhëtarët nga vendet e përjashtuara nga vizat vizita në Arabinë Saudite nga ajri, toka ose deti tani kërkon Vizën Saudite Online. Ky autorizim elektronik, i vlefshëm për një vit dhe i lidhur me pasaportën tuaj, është i disponueshëm përmes një aplikacioni online. Aplikantët duhet të aplikojnë të paktën 3 ditë para mbërritjes.

Çfarë është Viza Saudite në internet?


Mbretëria e Arabisë Saudite (KSA) prezantoi një sistem elektronik të vizave të quajtur Viza saudite në internet në 2019. Kjo sjell një kapitull krejt të ri në historinë e turizmit në Arabinë Saudite. Viza Saudite Online e bën më të lehtë shtetasit e kualifikuar nga e gjithë bota për të aplikuar për një Viza turistike ose umre në Arabinë Saudite në internet, duke përfshirë ato nga vendet anëtare të Bashkimit Evropian, Amerika e Veriut, Azia dhe Oqeania.

Para prezantimit të Vizës Saudite Online, aplikantët duhej të shkonin personalisht në konsullatën ose ambasadën saudite në lagjen e tyre për të marrë autorizimin e udhëtimit. Për më tepër, Arabia Saudite nuk ka dhënë asnjë lloj vize turistike. Megjithatë, Ministria e Punëve të Jashtme të Arabisë Saudite prezantoi zyrtarisht një sistem në internet për marrjen e vizave për vizitë në Arabinë Saudite në vitin 2019 me emrat e-Visa, viza elektronike ose eVisa.

Viza elektronike me shumë hyrje për Arabinë Saudite do të jetë e vlefshme për një vit. Udhëtarët që përdorin një vizë elektronike saudite mund të qëndrojnë në vend për deri në 90 ditë për argëtim ose turizëm, për vizitë të familjes ose miqve, ose kryerjen e Umres (jashtë sezonit të Haxhit). Shtetasit sauditë dhe ata që banojnë në Arabinë Saudite nuk kanë të drejtë për këtë vizë.

Të vizitosh Arabinë Saudite për udhëtime të lira dhe të qëndrosh deri në 90 ditë në një vizitë të vetme, vizitorët nga më shumë se 50 vende kualifikuese mund aplikoni online për një vizë saudite.

Plotësoni aplikacionin

Jepni detajet personale dhe të pasaportës në formularin e aplikimit për vizë elektronike saudite.

Formulari i plotësuar
Bëj pagesën

Paguani në mënyrë të sigurt duke përdorur një kartë debiti ose krediti.

Paguaj në mënyrë të sigurt
Merrni e-Visa

Miratimi i vizave elektronike saudite dërgohet në emailin tuaj nga Qeveria Saudite.

Merrni e-Visa

Llojet e aplikacionit për vizë elektronike saudite të ofruara

 • Viza Turistike: Meqenëse është menduar vetëm për udhëtime, vizat për turistët janë më të lehtat për t'u marrë. Mund ta përdorni për aktivitete turistike si vizita rekreative dhe pamjesh. Ju mund të udhëtoni lirshëm dhe pa kufizime në shumicën e provincave të Arabisë Saudite me një vizë turistike deri në maksimumi 90 ditë
 • Viza e Umres: Ky lloj vize është i vlefshëm vetëm në lagje specifike të Xhedës, Mekës ose Medinës. Arsyeja e vetme për marrjen e kësaj vize është kryerja e Umres jashtë sezonit të Haxhit. Vetëm muslimanët kanë të drejtë të aplikojnë për këtë vizë. Ju nuk mund të punoni me këtë lloj vize, të zgjasni qëndrimin tuaj, apo edhe të vizitoni vende të tjera për udhëtime të kohës së lirë.
 • Biznes / Ngjarjet: Ju mund të vizitoni për aktivitetet e mëposhtme të biznesit për më pak se 90 ditë
  • Takimet e biznesit
  • Seminare biznesi ose tregtie ose industriale ose tregtare
  • Vizitat e stafit teknik me jakë të bardhë për më pak se 90 ditë
  • Konferenca për biznes dhe tregti
  • Takime afatshkurtra të lidhura me startup-et
  • Çdo vizitë ose punëtori tjetër komerciale që nuk kërkon nënshkrimin e kontratave në vend.

Ambasadat dhe konsullatat duhet të kontaktohen nëse aplikanti kërkon atë lloj vize:

 • Viza qeveritare: Ashtu si çdo vizë tjetër, një vizë qeveritare mund të jepet vetëm nëse ju është kërkuar të vizitoni nga një Agjencia, spitali, universiteti apo ministria e qeverisë saudite. Për t'ju dhënë vizën, duhet të përfundoni të gjitha proceset e mëparshme.
 • Viza për vizitë biznesi: Një firmë mund t'i sigurojë një vizë për vizitë biznesi një individi që ka shprehur interes për të nisur një biznesi atje ose kush punon për kompaninë. Është e pamundur të zgjasësh një vizitë ose të kërkosh punë gjatë një vize biznesi.
 • Viza e qëndrimit: Një vizë rezidenti i mundëson mbajtësit të qëndrojë brenda vendit për një periudhë kohore të paracaktuar, zakonisht më shumë se 90 ditë. Kjo vizë mund t'i jepet gjithashtu aplikantit kur ata janë tashmë brenda vendit. Viza e qëndrimit i lejon mbajtësit të jetoni dhe udhëtoni siç duan brenda Arabisë Saudite.
 • Viza pune: Një vizë punësimi i mundëson mbajtësit të bashkohuni me një kompani ose organizatë dhe punoni atje për një periudhë të caktuar kohe. Viza pune është një emër tjetër për vizën e punës. Vizat e punësimit janë të vlefshme vetëm për kohëzgjatjen e punës suaj dhe mos lejoni qëndrime të zgjatura.
 • Viza shoqëruese: Vetëm shtetas të huaj që dëshirojnë të bashkohen me shoqëruesit e tyre në udhëtime ose qëndrime për punë ose biznes në Arabinë Saudite kanë të drejtë për këtë lloj vize. Vetëm bashkëshorti, prindërit ose fëmijët e një shtetasi të huaj të cilët tashmë janë emëruar ose punojnë në Arabinë Saudite kanë të drejtë për një vizë shoqëruese.
 • Viza Studentore: Kandidatit i jepet një vizë studentore për studim në Arabinë Saudite. Kjo vizë është e vlefshme për ata të cilët janë duke përfunduar detyrat e tyre shkollore ose duke ndjekur kolegj. Aplikanti duhet t'i tregojë qeverisë se ata mund të paguajnë për studimin e tyre deri në diplomim. Që viza të miratohet, duhet të paraqisni deklarata bankare dhe dokumente të tjera. Janë të disponueshme disa bursa nga qeveria ose institucionet ku studentët jashtë shtetit mund të aplikojnë.
 • Viza personale: Një vizë personale i mundëson aplikantit për të aplikuar për një vizë që nuk ka lidhje me ndonjë biznes apo organizatë. Është një kategori vizash e ngjashme me vizën shoqëruese. Një vizë personale gjithashtu jo kujdeset për turistët.
 • Viza familjare: Një vizë familjare i jepet një i afërm i dikujt që tashmë banon në Arabinë Saudite bazuar në punësim ose biznes. Vetëm bashkimet familjare kualifikohen për këtë lloj vize. Nëse aplikanti është më i ri se 18, viza familjare gjithashtu i lejon ata të përfundojnë arsimin e tyre.
 • Viza e punës: Shtetasit e huaj që janë duke punuar në Arabinë Saudite për një biznes ose organizatë kanë të drejtë për një vizë pune. Çdo kërkesë punësimi që plotëson standardet e qeverisë mund të kualifikohet për këtë lloj vize.
 • Zgjatja e vizës së daljes ose rihyrjes: Zgjatja e një vize daljeje tregon se aplikanti ka mbërritur tashmë në Arabinë Saudite, pothuajse ka përfunduar periudhën e caktuar dhe synon të zgjasë qëndrimin e tyre. Nëse dëshironi të rivizitoni Arabinë Saudite pas një pushimi prej rreth një viti, duhet të merrni një vizë rihyrjeje. Ajo u jepet kryesisht mysafirëve të punëtorëve të huaj të vendosur atje.

A keni nevojë për një vizë saudite në internet për të vizituar Arabinë Saudite?

Një vizë kërkohet shpesh për vizitorët nga jashtë Arabisë Saudite. Vetëm ata me pasaporta nga kombet në Këshilli i Bashkëpunimit të Gjirit janë të përjashtuar.

Viza Saudite në internet mund të merret nga mbajtësit e pasaportave nga vendet e miratuara. Është zgjedhja më e përshtatshme për udhëtarët e kualifikuar që vijnë në Arabinë Saudite 90 ditë ose më pak.

La Aplikimi online për vizë saudite mund të përfundojë në internet në një kohë të shkurtër. Asnjë pjesë e procedurës së aplikimit nuk kërkon që aplikantët të vizitojnë një ambasadë ose konsullatë.

Pas përfundimit dhe pagesës me sukses, e-Viza Saudite u dërgohet aplikantëve të suksesshëm përmes emailit në formatin PDF.

Në vitin 2019, Arabia Saudite prezantoi programin e saj Online të Vizave Saudite. Më parë, shtetasit e huaj duhej të dorëzonin një aplikim për vizë në një ambasadë ose konsullatë saudite aty pranë.

Cilat vende kanë të drejtë të aplikojnë për Aplikimin Online për Vizë Saudite?

Aplikimi për vizë në Arabinë Saudite u mundëson vizitorëve nga vendet e poshtme të hyjnë në vend. Procedura e aplikimit online mund të përfundojë shpejt dhe lehtë.

Sipas qeverisë saudite, shtetasit e vendeve të mëposhtme mund të marrin aktualisht një vizë elektronike saudite ose Viza saudite në internet:

Si të aplikoni për Aplikimin Online për Vizë Saudite?

Ju duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm për të aplikuar për një vizë për Arabinë Saudite në internet:

Plotësoni aplikacionin: La Aplikimi online për vizë saudite do të duhen vetëm minuta për të përfunduar. Është e këshillueshme që të kontrollohen dy herë të dhënat për të parandaluar çdo problem apo pengesë të mëtejshme në procedurën e dhënies së vizave. Për të aplikuar për një vizë saudite në internet, duhet të jepni informacione të tilla si emri, vendbanimi, vendi i punës, informacioni i llogarisë bankare dhe deklarata, karta e identitetit, pasaporta, kombësia dhe data e skadimit të pasaportës, si dhe informacioni i kontaktit dhe data e lindjen.

Paguani tarifën e aplikimit për vizë saudite në internet: Për të paguar tarifat e Vizës Saudite në internet (Saudi e-Visa ) përdorni a kartë krediti ose kartë debiti. Aplikimi për e-Visa Saudite nuk do të shqyrtohet ose përpunohet pa pagesë. Për të vazhduar me dorëzimin e aplikacionit për vizë elektronike, duhet të bëhet pagesa e nevojshme.

Merrni vizën saudite në internet me email: Adresa e emailit e futur gjatë procesit të aplikimit do të marrë një Email miratimi i cili do të përmbajë vizën tuaj elektronike saudite në formatin PDF. Për të marrë një vizë saudite në internet ose një vizë elektronike saudite, duhet të përmbushni standardet themelore të vendosura nga qeveria e Arabisë Saudite. E-Viza do të refuzohet nëse ka ndonjë gabim drejtshkrimor ose nëse informacioni nuk përputhet me të dhënat e qeverisë të dorëzuara në ambasadë.

Për të hyrë në Arabinë Saudite, duhet të paraqisni e-Vizën në aeroport së bashku me një pasaportë që nuk do të skadojë në gjashtë muajt e ardhshëm, kartën tuaj të identitetit ose një formular në gji nëse jeni fëmijë.

Koha e përpunimit të vizave në Arabinë Saudite në internet

Shumica e vizave elektronike lëshohen brenda 72 orëve. Nëse lëshimi i vizës është urgjente, ofrohet shërbimi i shpejtë. Shpesh paguhen pak para shtesë për shërbimin e përshpejtuar, i cili jep vizën brenda një dite.

Vlefshmëria e aplikimit për vizë në Arabinë Saudite në internet

Viza elektronike me shumë hyrje për Arabinë Saudite do të jetë e vlefshme për një vit. Udhëtarët që përdorin një vizë elektronike saudite mund të qëndrojnë në vend për deri në 90 ditë për argëtim ose turizëm, për vizitë të familjes ose miqve, ose kryerjen e Umres (jashtë sezonit të Haxhit).

Periudha kohore ndërmjet lëshimit dhe skadimit të vizës suaj pasi të jetë lëshuar quhet vlefshmëria e saj. Është sasia e kohës që ju ka mbetur për të plotësuar kërkesat tuaja për vizë për të hyrë në vend. Nëse lëshohet një vizë me një hyrje ose me shumë hyrje varet nga kombi juaj dhe lloji i vizës që ju nevojitet. Nëse arsyetimi juaj është në përputhje me statusin fillestar të vizës suaj, ju mund të aplikoni për një zgjatje të vizës.

Viza juaj bëhet e pavlefshme nëse zgjat qëndrimin tuaj në vend pasi të ketë mbaruar. Për të aplikuar edhe një herë për vizë, duhet të largoheni nga Arabia Saudite. Për lëshimin e një vize të re, ju duhet të udhëtoni në shtetin tuaj të shtetësisë.

Shënim: Është më efektive dhe më e kursyer kohë të kërkoni një zgjatje vize përpara se të skadojë viza juaj.

Kërkesat për vizë saudite në internet

Udhëtarët që synojnë të aplikojnë online për vizë saudite duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

Një pasaportë e vlefshme për udhëtim

Për hyrje në Arabinë Saudite kërkohet një pasaportë me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh përtej datës së nisjes.

Për më tepër, pasaporta juaj duhet të ketë të paktën një faqe të zbrazët të vizës për vulën e hyrjes së oficerit të imigracionit.

Një pasaportë e vlefshme është thelbësore për aplikimin tuaj për vizë elektronike saudite. Duhet të lëshohet nga një vend i përshtatshëm dhe mund të jetë një pasaportë e zakonshme, zyrtare ose diplomatike.

Një ID e vlefshme e-mail

Aplikanti do të marrë e-Vizën Saudite me email, prandaj kërkohet një ID e vlefshme e Email-it për të marrë e-Vizën Saudite. Formulari mund të plotësohet nga vizitorët që synojnë të mbërrijnë duke klikuar këtu Formulari i aplikimit për vizë saudite në internet.

Metoda e pagesës

Që nga Aplikimi për vizë elektronike saudite është vetëm online, do t'ju duhet një kartë krediti ose debiti e vlefshme për të paguar tarifën.

Foto e fytyrës me madhësi pasaporte

Ju gjithashtu duhet të paraqisni një fotografi të fytyrës tuaj si pjesë e procesit të aplikimit.

Si të aplikoni për vizën e Arabisë Saudite në internet?

Ose aplikoni duke përdorur Formulari i aplikimit për vizë saudite në internet ose duke dorëzuar dokumentet përkatëse në ambasadën ose konsullatën saudite në vendin tuaj.

Duhet shumë kohë dhe funksionon për të paraqitur një aplikim përmes një ambasade ose konsullate dhe për të marrë miratimin e vizës. Nëse dëshironi të kurseni kohë dhe të aplikoni shpejt duke futur informacione në faqen e e-Visa, e-Visa është një opsion i preferuar.

Aplikoni personalisht ose në internet për Aplikimin për Vizë të Arabisë Saudite (nëse keni të drejtë për një eVisa)

Siç u tha më lart qytetarët e 51 vendeve mund të aplikojnë për një vizë elektronike në Arabinë Saudite Ju mund të hyni në vend vetëm për turizëm ose argëtim me një vizë elektronike. Procedura është thjeshtuar nga lehtësia me të cilën mund të plotësohet dhe dorëzohet formulari i aplikimit për vizë turistike.

Banorët e 79 kombeve të ndryshme mund të marrin një vizë pas mbërritjes në Arabinë Saudite. Kur mbërrini në aeroportin e destinacionit tuaj dhe aplikoni për vizën e mbërritjes atje, ajo lëshohet më pas. Për të aplikuar për një vizë në mbërritje, duhet të keni në dorë disa dokumente të caktuara.

Shënim: Dokumentet e kërkuara përbëhen nga një formular aplikimi i plotësuar siç duhet, një pasaportë që nuk skadon në gjashtë muajt e ardhshëm, një fotokopje e pasaportës, tarifa, një kartë identiteti, bileta vajtje-ardhje, rezervime hoteli, vërtetim i duhur para të gatshme etj.

Si të aplikoni në një ambasadë ose konsullatë të Arabisë Saudite në vendin tuaj (nëse aplikanti nuk është i përshtatshëm për një vizë saudite në internet ose eVisa)?

Një ambasadë është i dërguari i një vendi që ndodhet në kryeqytetin e vendit dhe trajton çështje të tilla si vizat dhe problemet që kanë të bëjnë me qytetarët e saj.

Një konsullatë gjendet shpesh në qytetet kryesore, me popullsi të dendur që janë të njohura nga turistët. Konsullatat ekzistojnë për të ndihmuar në ndarjen e punës së ambasadës duke u marrë me qytetin e tyre të caktuar individualisht në vend që të marrin shumë punë dhe trafik nga të gjitha qytetet.

Shënim: Nëse kombi juaj nuk pranohet për vizën elektronike, ju mund të aplikoni për vizë përmes ambasadës ose konsullatës së Arabisë Saudite në vendin tuaj. Në varësi të kombit ose llojit të vizës që keni, përpunimi i një vize përmes një ambasade ose konsullate mund të zgjasë diku ndërmjet një dhe katër javë.

Përditësimet e vitit 2024 për vizën saudite

Arabia Saudite ka krijuar një proces i thjeshtuar i hyrjes për vizitorët me një mision për të inkurajuar turizmin, umren, lehtësimin e biznesit dhe miratimin e shpejtë të vizave. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për sa vijon, në mënyrë që tuaj eViza Saudite miratohet pa vonesë dhe në mënyrë që udhëtimi juaj të jetë i bekuar:

 • eViza Saudite është e vlefshme për turizëm, Umre, Takime, Konferenca, Ngjarje Biznesi dhe për takime me anëtarë të familjes
 • Çdo qëndrim është lejohet të jetë nëntëdhjetë (90) ditë rresht
 • Respektoni zakonet lokale dhe ligjet saudite kur brenda vendit
 • Sigurohuni që vendi juaj të jetë i përshtatshëm për online Aplikimi për vizë saudite
 • Kaloni nëpër listën e shpejtë të Kërkesat për vizën
 • Ju mund hyjnë në Arabi jo vetëm nga ajri por edhe nga lundrim
 • Sigurohuni që të dini se cilat porta e hyrjes ju zgjidhni të hyni në Arabinë Saudite nga
 • Kaloni nëpër listën e pyetje të shpeshta, si vlefshmëria e pasaportës dhe kërkesa për dokumentacion
 • Biznes për sipërmarrësit është në rritje në Arabinë Saudite
 • Kontrolloni statusin e vizave saudite online pasi të ketë përfunduar procesi i aplikimit
 • Nëse nuk jeni në gjendje të ngarkoni faqen ose fotografinë tuaj të pasaportës, atëherë na dërgoni email ose kontaktoni zyrën e ndihmës saudite

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

A kërkohet një vizë e Arabisë Saudite në internet për të shkuar në Arabinë Saudite?

Disa vende mund të marrin viza për Arabinë Saudite pas mbërritjes. Ju jepet sa herë që zbarkoni në aeroportin e Arabisë Saudite. Banorët e 79 vende kanë të drejtë të aplikojnë për vizë pas mbërritjes. Megjithatë, për të parandaluar ndonjë problem në rast refuzimi, është më mirë të merrni vizën tuaj përpara se të mbërrini.

Si të merrni aplikacionin në internet për vizë të Arabisë Saudite për Arabinë Saudite?

Aplikantët e kualifikuar mund të aplikojnë për një vizë elektronike përmes një portal online të vizave të Arabisë Saudite. Metoda është vërtet e lehtë për t'u ndjekur. Formulari i faqes së internetit thjesht kërkon që ju të futni minimumin e të dhënave, duke përfshirë ID-në tuaj të banorit, pasaportën, datën e skadencës, emrin e aplikantit, datëlindjen, adresën e emailit, adresën dhe informacionin bankar. Pas plotësimit të formularit, duhet të paguani për të kërkuar lëshimin e një vize elektronike.

Shënim: E-Viza juaj nuk do të jepet për disa ditë. Email-i përdoret për të dorëzuar e-Vizën. Pasi të niseni për udhëtimin tuaj në Arabinë Saudite, duhet të siguroni një vizë elektronike.

Sa kohë zgjat Viza Online e Arabisë Saudite?

Në mënyrë tipike, e-Viza lëshohet në Ditë pune 1-3. Numri maksimal i ditëve të punës që mund të duhen për të lëshuar tuajin Viza e Arabisë Saudite në internet është 10. E-Viza e Arabisë Saudite është e thjeshtë për t'u aplikuar, dhe ndërsa 90% e vizave elektronike turistike jepen, disa aplikime refuzohen.

Sistemi i vizave në internet të Arabisë Saudite është i hapur vetëm për aplikantët nga 49 vende.

Shënim: Në shumicën e rasteve, aplikimi i një aplikanti refuzohet sepse ata dhanë informacione mashtruese ose të pamjaftueshme ose sepse vendi i tyre i origjinës nuk përputhej me standardet.

A mund të kryej Umren me Aplikacionin për Vizë të Arabisë Saudite në internet?

Po, ju mund të shkoni me një vizë të Arabisë Saudite në internet ose një vizë elektronike për të kryer Umren. I ndaluar më parë nga qeveria, bërja e pelegrinazhit të Umres me një vizë elektronike turistike tani lejohet nga qeveria saudite. Sot, qytetarët e 49 vendeve që kualifikohen mund të aplikojnë për e-Vizat e tyre në internet për të kryer umren dhe për të udhëtuar në Arabinë Saudite.

E-Viza gjithashtu mund të merret pas mbërritjes në çdo aeroport në Arabinë Saudite. Për shkak të epidemisë së fundit Covid-19, preferohet të merren viza që përfshijnë sigurimi mjekësor për të mbuluar shpenzimet e trajtimit ose qëndrimit në spital ose hotel nëse është e nevojshme.

Sa kohë përpara se të udhëtoj duhet të aplikoj për vizën e Arabisë Saudite në internet?

Për të parandaluar vonesat dhe ndërhyrjet e panevojshme në përgatitjet e udhëtimit tuaj, preferohet të paraqisni aplikimin tuaj për një vizë elektronike një javë para nisjes.

A mund të ndryshojnë emri i aplikantit online për vizë për Arabinë Saudite dhe emri i përmendur në kartën e kreditit?

Po, mund të ndryshojë. Emri i aplikantit për aplikimin për e-Visa mund të ndryshojë nga emri i pronarit të kartës.

A mund të shkojë në Arabinë Saudite me një vizë turistike tani një person që është larguar nga Arabia Saudite me një aplikim për vizë daljeje në Arabinë Saudite në vitin 2020 dhe nuk është kthyer më për shkak të Covid-it?

Përfituesit me ndihmë familjare ose shtëpiake jashtë ASK-së dhe punonjësit që planifikojnë të largohen dhe kthehen në Arabinë Saudite brenda një afati kohor të caktuar, të dy kërkojnë një vizë saudite për dalje/rihyrje.

Vetëm kur marrësi është tashmë në Arabinë Saudite, një vizë nisjeje/rihyrjeje mund të konvertohet në një vizë daljeje përfundimtare. Të huajt që u larguan nga Arabia Saudite me një vizë saudite për dalje dhe rihyrje dhe nuk u kthyen brenda periudhës së caktuar do t'i nënshtroheshin një ndalimi tre-vjeçar të hyrjes sipas rregulloreve të Drejtorisë së Përgjithshme të Pasaportave (Jawazat).

Autoritetet deklaruan më tej se punëdhënësi do të duhej të lëshonte një vizë të re nëse emigranti nuk kthehej brenda intervalit kohor të specifikuar në vizë. Pas 2 (dy) muajsh, termi "ka dalë dhe nuk është kthyer" do të regjistrohet automatikisht për çdo emigrant me vizë dalje/rihyrjeje nga Arabia Saudite.

Gjithashtu, Xhawazat deklaroi se, ndryshe nga e kaluara, nuk është më thelbësore të vizitosh Departamentin e Pasaportave për të regjistruar që emigranti është larguar dhe nuk është kthyer. Ndalimi i hyrjes do të fillojë kur skadon viza e daljes/rihyrjes saudite dhe do të zgjasë deri në fund të hixhrit.

Shënim: Ju lutemi kini parasysh se personat në ngarkim dhe pasagjerët shoqërues nuk i nënshtrohen kufizimit trevjeçar të pranimit nga Arabia Saudite. Për më tepër, nga ky ndalim përjashtohen udhëtarët me ikame të vlefshme në Arabinë Saudite.

Kjo zgjedhje është bërë në përputhje me vendimin nr.825, i cili është bërë në vitin 1395 (Gregorian 1975) dhe parashikonte që individët që nuk i binden ligjit do të paguanin një tarifë prej 10,000 SR dhe të ndalohet të largohet nga vendi për tre vjet. Arsyetimi për këtë kufizim ishte se ai do t'i pengonte individët të përdornin vizën për të ndryshuar shpesh punësimin.

A mund të konvertohet aplikacioni i rihyrjes për vizë në Arabinë Saudite në një Vizë Dalje Përfundimtare?

Viza e rihyrjes nuk mund të shndërrohet në vizë përfundimtare të daljes në asnjë mënyrë. Megjithatë, ju mund të kërkoni që të revokohet ikama për vartësit tuaj. Personat në ngarkim nuk do t'i nënshtrohen ndalimit të vizave të rihyrjes, kështu që ju mund të përdorni më pas një vizë të përhershme familjare.